Warning: Undefined array key "REQUEST_SCHEME" in /storage/content/06/199506/suttungsbryggeri.se/public_html/.cm4all/include/BrowserRequest.php on line 33 Äkta Mjöd från Uppland - OM FÖRETAGET
 

Om företaget

Suttungs Bryggeri är ett av Sveriges första mjöd-bryggerier och vi befinner oss på den vackra landsbygden utanför Staffanstorp. Vi brinner för historiska drycker som dracks under vikingatid och medeltid och tillverkar i första hand att traditionsenligt mjöd och mölska till våra kunder. 

För att garantera er en genuin produkt tillverkas dryckerna både småskaligt och hantverksmässigt. Vårt mjöd tillverkas alltid med lokala råvaror och är helt utan tillsatser, vilket är unikt för ett Svenskt Mjöd.


Evenemang:

 

Uppsala Beer and Whisky Festival 2016

Under vintern 2016 deltog vi på UBWF och intresset var stort för vårt lokalproducerade mjöd som föll många i smaken:

http://www.unt.se/uppland/uppsala/lokal-mjod-populart-pa-massa-4128523.aspx

Malmö Öl och Whisky Festival 2019

Under Mars 2019 deltog vi på MÖW och responsen för både Mjödet och Mölskan var fantastisk! Över 600 provsmak serverades och många intressanta samtal ägde rum om allt från mjöd och historia till bryggteknik.

Kävlinge Öl och Matfestival 2019

Under Maj 2019 deltog vi på Kävlinge öl matfestival som anordnas av eminenta Matmakarna. Hundratals besökare fick avnjuta kallt skaldemjöd i solen och till ljuva toner av klassisk rock och moderna hits från cover-bandet.

Militärhistorisk träff i Västervik 2020

Under September 2020 serverade vi mjöd tillsammans med Madladdery och Restaurang Thilly & Åström till en glad skara av vikingar och karoliner. Festligheterna fortsatte långt in på småtimmarna.

Malmö Öl och Whisky Festival 2022

Under Mars 2022 deltog vi på MÖW och responsen var stor även denna gång. Över 700 provsmak av Suttungs original, kanel och hallonmjöd serverades. Många entusiastiska kunder kom tillbaka flera gånger under de två dagarna och tyckte att mjödet var det bästa på hela mässan.

Nöjesguidens Ölmässa i HBG 2022

Under Mars 2022 deltog nöjesguidens ölmässa i Helsingborg och under denna gemytliga mässa stiftades nya bekantskaper vi fick flera att få upp ögonen för hur ett äkta mjöd ska smaka!

Kävlinge Öl och Matfestival 2022

Under Maj 2022 deltog vi återigen på Kävlinge öl och matfestival och det blev en folkfest utan dess like! Pandemiåren hade satt sina spår och folk längtade efter god mat och dryck och rock n roll. Detta året blev en succé i antal besökare och försäljning. På återseende 2023.